Media

Diverse artikelen en links over Aad Blanker:

Artikel Sneeker Nieuwsblad

Artikel Sneeker Nieuwsblad

Leeuwarder Courant

Sneeker Nieuwsblad

www.grootsneek.nl

Expomeer

Kunstzicht

Anton Pieck Museum

Sneker wint Anton Pieck wedstrijd

september 21, 2012

SNEEK – De heer Aad Blanker uit Sneek heeft op Anton Pieck-achtige wijze de Kleinzand – Brouwersteeg in zijn woonplaats getekend.

Hiermee werd hij prijswinnaar van de wedstrijd die werd uitgeschreven naar aanleiding van de tentoonstelling “Op pad met Pieck, vormgegeven reisimpressies”, in het Anton Pieck Museum in Hattem.

Op vrijdag 14 september ontving hij een ingelijste fotolitho van de hand van Anton Pieck uit handen van Anneke Nitrauw, conservator van het museum.

Op pad met Pieck

Vanaf februari van dit jaar is in het Anton Pieck Museum de expositie ‘Op pad met Pieck’ vormgegeven reisimpressies’ te zien.  De door hem rond 1900 afgebeelde plekken in Nederland en België zijn recentelijk gefotografeerd door fotograaf en verzamelaar Ron Wijk.

De opdracht was om in de voetsporen van Anton Pieck te treden, maar dan als een echte navolger, plekken te bedenken die door Pieck vastgelegd hadden kunnen worden door er een foto, tekening of een andere vorm van expressie van te maken.. Een jury, bestaande uit de fotografen Henri van der Beek en Gonny van Duinen hebben samen met de conservator, de inzendingen beoordeeld op artistieke waarde en originaliteit. (bron Anton Pieckmuseum)

One Comment

on “Media
One Comment on “Media

Comments are closed.